Statystyki
- Odwiedziny: 260949
- Do końca roku: 240 dni
- Do wakacji: 47 dni
Niedziela, 2024-05-05
Imieniny: Irydy, Tamary
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 29-04-2024
|
Kanapka z serem, warzywa: Chleb żytni bez drożdży, chleb pszenny, chleb pełnoziarnisty (pszenica, soja), masło 82%(mleko), ser żółty, papryka czerwona, ogórek zielony Kawa mleczna: Mleko 3,2%, miód naturalny wielokwiatowy, kawa inka |
Zupa – ryżanka: Kawałki z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, por, natka, koperek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, ryż biały II danie – kiełbaski czosnkowe smażone, ziemniaki, sałata: - łopatka wp. jaja, bułka tarta (pszenica), sól, pieprz, olej rzepakowy - ziemniaki, koper - sałata masłowa, śmietana 12% (mleko), sól, cukier Melisa: Woda, melisa |
Kanapka z pastą jajeczną, warzywa: Chleb pytlowy(pszenica), masło 82% (mleko), jaja, ogórek kiszony, szczypior Kakao: Mleko 3,2%, miód naturalny wielokwiatowy, kakao naturalne Jabłko |
Wtorek 30-04-2024
|
Kanapka z wędliną, warzywa: Chleb żytni bez drożdży, chleb pszenny, chleb pełnoziarnisty (pszenica, soja), masło 82%(mleko), szynka konserwowa, sałata masłowa, pomidor, szczypior Kawa mleczna: Mleko 3,2%, miód naturalny wielokwiatowy, kawa inka |
Zupa – grochowa: Kawałki z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, por, natka, koperek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, ziemniaki, groch suszony, majeranek II danie – naleśniki z twarożkiem i musem owocowym: - mąka pszenna, jaja, mleko 3,2%, olej rzepakowy - twaróg półtłusty (mleko), śmietana 12% (mleko), truskawki, cukier Woda z cytryną: Woda, cytryna |
Kanapka z wędliną, warzywa: Chleb pytlowy (pszenica), masło 82% (mleko), kiełbasa krakowska, ogórek zielony, rzepa Herbata z miodem i cytryną Herbata czarna liściasta, woda, miód naturalny, cytryna Jabłko |
Środa |
Dzień wolny |
||
Czwartek 02-05-2024
|
Kanapka z wędliną, warzywa: Chleb żytni bez drożdży, chleb pszenny, chleb pełnoziarnisty (pszenica, soja), masło 82%(mleko), kiełbasa podwawelska, papryka żółta, rzodkiewka Kawa mleczna: Mleko 3,2%, miód naturalny wielokwiatowy, kawa inka |
Zupa – krupnik z kaszy jaglanej: Kawałki z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, por, natka, koperek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, kasza jaglana II danie – placki z marchewką i twarożkiem: - mąka pszenna, marchew, jaja, mleko 3,2%, olej rzepakowy - twaróg półtłusty (mleko), śmietana 12% (mleko), cukier - kalarepa Rumianek: Woda, rumianek |
Kanapka z wędliną, warzywa: Chleb sitkowy (mleko), masło 82% (mleko), pasztet, ogórek kiszony Herbata z miodem i cytryną Herbata czarna liściasta, woda, miód naturalny, cytryna Jabłko |
Piątek |
|
Dzień wolny |
Woda podawana jest na życzenie dziecka
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );
b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego ( 1 );
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu Dalfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego; c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;