Statystyki
- Odwiedziny: 267356
- Do końca roku: 227 dni
- Do wakacji: 34 dni
Sobota, 2024-05-18
Imieniny: Alicji, Edwina
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 20-05-2024 |
Kanapka z wędliną, warzywa: Chleb żytni bez drożdży, chleb pszenny, chleb pełnoziarnisty (pszenica, soja), masło 82%(mleko), szynka wieprzowa, jaja, pomidor, sałata masłowa, szczypior, rzodkiewka Kawa mleczna: Mleko 3,2%, kawa inka, miód naturalny
|
Zupa – fasolowa z ziemniakami: Kawałki z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, por, natka, koperek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, fasola sucha, ziemniaki, majeranek II danie – kluski kładzione z twarogiem, kiełbasą: - mąka pszenna, jaja, mleko 2% sól - twaróg półtłusty (mleko), kiełbasa typu śląska, szczypior - kalarepa Napój miodowo-cytrynowy: cytryna, woda, miód naturalny |
Kanapka z wędliną, warzywa: Chleb mieszany(pszenica), masło 82%(mleko), polędwica wędzona parzona, ogórek kiszony Kakao: Mleko 3,2%, miód naturalny wielokwiatowy, kakao naturalne Jabłko |
Wtorek 21-05-2024 |
Kanapka z serem, warzywa: Chleb żytni bez drożdży, chleb pszenny, chleb pełnoziarnisty (pszenica, soja), masło 82%(mleko), twaróg półtłusty(mleko), ser żółty(mleko), papryka czerwona, ogórek zielony, rzepa Kawa mleczna: Mleko 3,2%, miód naturalny wielokwiatowy, kawa inka |
Zupa – porowa z grzankami: Kawałki z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, por, natka, koperek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, śmietana 12%(mleko), chleb pełnoziarnisty, (pszenica, soja) II danie – udziec duszony z kurczaka duszony, kasza, surówka: - udziec z kurczaka, sól, pieprz, liść laurowy, bazylia, oregano, cebula - kasza bulgur - sałata masłowa, jogurt naturalny, czosnek, cukier, sól Napój miętowy: Woda, mięta |
Koktajl mleczny z malinami: Maślanka(mleko), cukier, maliny mrożone Placek drożdżowy: Mąka pszenna, jaja, drożdże, cukier Gruszka |
Środa 22-05-2024 |
Kanapka z wędliną, warzywa: Chleb żytni bez drożdży, chleb pszenny, chleb pełnoziarnisty (pszenica, soja), masło 82%(mleko), szynka wieprzowa, jaja, sałata masłowa, pomidorki cherry, kiełki mieszane, rzodkiewka Zupa mleczna: Mleko 3,2%, miód naturalny wielokwiatowy, kasza kukurydziana |
Zupa – szczawiowa z ziemniakami: Kawałki z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, por, natka, koper, liść laurowy, ziele angielskie, sól, śmietana 12%(mleko), ziemniaki, szczaw konserwowy II danie – spaghetti mięsno-warzywne, surówka: - łopatka wp, cebula, pieczarki, kukurydza sól, pieprz - makaron (pszenica, jaja), koncentrat pomidorowy 30%, bazylia, oregano, tymianek - sałata lodowa, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka czerwona, szczypior, olej rzepakowy, cukier, sól Woda z imbirem Imbir, woda, miód naturalny |
Kanapka z wędliną, warzywa: Chleb pytlowy(pszenica), masło 82%(mleko), schab duszony (schab wp, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie) ogórek kiszony, szczypior Kawa mleczna: Mleko 3,2%, kawa inka, miód naturalny wielokwiatowy Banan |
Czwartek 23-05-2024 |
Kanapka z wędliną, warzywa: Chleb żytni bez drożdży, chleb pszenny, chleb pełnoziarnisty (pszenica, soja), masło 82%(mleko), kiełbasa podwawelska, ser mozarella(mleko), ogórek zielony, papryka czerwona, rzodkiewka, rucola Kawa mleczna: Mleko 3,2%, kawa inka, miód naturalny wielokwiatowy |
Zupa – zacierkowa: Kawałki z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, por, natka, koperek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, jaja, mąka pszenna II danie – kotlet mielony smażony, ziemniaki, sałatka: - łopatka wp. sól, pieprz, cebula, jaja, bułka tarta(pszenica), olej rzepakowy - ziemniaki, koper - buraki czerwone, cukier, sól, cebula, olej rzepakowy - marchew Melisa: Woda, melisa |
Kanapka z pastą warzywną, warzywa: Chleb pełnoziarnisty (pszenica, soja), masło 82% (mleko), ciecierzyca, pomidory suszone, czosnek, sól, pieprz, cebula Mleko 3,2% Kiwi |
Piątek 24-05-2024 |
Kanapka z twarogiem, warzywa: Chleb żytni bez drożdży, chleb pszenny, chleb pełnoziarnisty (pszenica, soja), masło 82%(mleko), twaróg typu włoskiego, dżem 100% owocowy Kawa mleczna: Mleko 3,2%, miód naturalny wielokwiatowy, kawa inka |
Zupa – ryżanka: Kawałki z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, por, natka, koperek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, biały ryż II danie – paluszki rybne smażone, ziemniaki, surówka: - morszczuk filet z/s, jaja, bułka tarta(pszenica), sól, pieprz, olej rzepakowy - ziemniaki, koper -kapusta kiszona, cebula, marchew, sól, cukier, olej rzepakowy Woda z cytryną: Woda, cytryna |
Kanapka z wędliną, warzywa: Chleb sitkowy(pszenica), masło 82%(mleko), kiełbasa krakowska, sałata masłowa, pomidor Kakao: Mleko 3,2%, miód naturalny, kakao naturalne Pomarańcza |
Woda podawana jest na życzenie dziecka
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );
b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego ( 1 );
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu Dalfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego; c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;